вторник, 5 февруари 2013 г.

                                   Макара игленица 2

      Втория ми опит в изработването на макара игленица. Малко по-различна и по размер и по изпълнение, защото вътре е напълнена само с памук няма основа от вече използвана макара  в долната част няма памук ,но пак е мека има  две кръгчета за почистване на грим. В средата и приших дървено копче  показвам и вариантите, които се опитах да измисля за да я украся.


      Имам дървена макара, на която са забити 4 малки пирончета и с помощта на една кука мога  да плета ето такива шнурчета. В повечето случаи обаче не им намирам голямо приложение този шнур например бях плела много отдавна проект за мартеница, но така и не му дойде реда е най-накрая май си намери мястото.  / Малко история за моята дървена макара. Бях малка  майка ми ме заведе на гости в една нейна колежка /Нина/ у тях  видях такава макара и както във всички малки неща аз се прехласнах. За мен това беше интересен инструмент, който  едновременно беше нещо толкова познато и толкова интересно като вид самоделен инструмент за плетене на шнурчета. По това време вече можех да плета на една кука и това още повече ме запали много исках да имам такова нещо. Още докато бяхме там ми показаха как се плете и не ми беше никак скучно, защото големите си говорят за неща, които не интересуват малките деца. Излязохме да се разходим из града и за моя голяма изненада нашите познати ни въведоха в обущарско ателие  малко ми беше странно, жената поговори за кратко с единия от обущарите и след това видях,че  той забива  пирончета  във вече използвана макара. За мен това беше най-неочаквания и същевременно много желан подарък, който всъщност не струваше почти нищо. И до днес когато взема макарката в ръце за да изплета шнур  се сещам за тази история и за милите хора, които ме научиха на това умение. /
   Някак си ми се струваше много  пусто  с този шнур и реших да пробвам нещо друго изплетох  теменужка и как ли не я въртях и къде ли не не я слагах все нещо не ми харесваше. Струва ми се,че така е най-добре.Няма коментари:

Публикуване на коментар